Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje u Londonu

Eliksir mladosti: Produžili život miševima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su veoma blizu otkrića eliksira mladosti, otkrilo je izvješće o istraživanju na Institutu za zdravo starenje Britanskog sveučilišta u Londonu.

Znanstvenici su otkrili kako produžiti život miševa genetskom manipulacjjom. Studija otkriva kako se bolesti povezane sa starenjem mogu lako izliječiti. Istraživači su uspjeli genetskom manipulacijom kod miševa izazvali blokadu proteina S6 Kinase, poznatog i kao S6K1. Ovo je smanjilo broj bolesti povezanih sa starenjem, produžujući život miševa za jednu petinu.

Pročitajte i ovo PR ZANIMLJIVOSTI Politika ga ne zanima, ali spremno poručuje: Volim i ljevicu i desnicu! Slika nije dostupna Tema je svemir Detalji spektakularnog otvaranja Europskih sveučilišnih igara

S6K1 je uključen u odgovor tijela na promjene prilikom konzumiranja hrane. U skladu s tim, blokiranjem proteina, miševi nisu zapravo morali reducirati količinu hrane koju unose u organizam, prema studiji koja je objavljena u časopisu 'Sience'. Znanstvenici kažu da su miševi nakon eksperimenta imali snažnije kosti, manje masnog tkiva i zaštićenost od dijabetesa tipa2. Također su imali bolje motoričke i kognitivne sposobnosti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene