Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuk marimbe prekinuo mahlerovu 9. simfoniju

Dvije noći nije spavao jer mu je mobitel zazvonio usred koncerta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan newyorški ljubitelj glazbe od muke nije spavao dvije noći jer mu je usred koncerta Newyorške filharmonije zazvonio mobitel.

Orkestar je svirao Mahlerovu 9. simfoniju kad je zazvonio mobitel posjetitelja u prvom redu. Dirigent Alan Gilbert nije oklijevao i odmah je prekinuo koncert dok su dvoranom odjekivali zvuci marimbe iz mobitela.

Publika je bila bijesna, a incident je odmah postao glavna tema blogova i predmet osuda na Twitteru.

Vlasnik je nakon cijele vječnosti ipak uspio ugasiti mobitel i koncert se nastavio.

'Ne možete ni zamisliti koliko je strašno nositi nešto takvo na savjesti', rekao je za New York Times šezdesetogodišnji ljubitelj glazbe i dugogodišnji pretplatnik Filharmonije.

Ispričavši se članovima orkestra i publici, objasnio je što se zapravo dogodilo. Toga je dana dobio novi službeni telefon i mislio je da ga je ugasio za vrijeme koncerta. No, ostao je aktiviran alarm koji se i oglasio. Tek kada je dirigent pogledao prema njemu, shvatio je da koncert ometa zvonjava njegova mobitela.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na oduševljenje prisutnih Zagrebačka filharmonija održala koncert u Arena centru Slika nije dostupna Jesenski spektakl u Areni Sting dolazi s Kraljevskom filharmonijom u Zagreb

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene