Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova pravila

Doznajte kako do manjih računa za telefon i internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povoljnije telefoniranje i internet - nova su to pravila koja vrijede na telekomunikacijskom tržištu. Pojeftinjuje raskidanje nepovoljnih ugovora kako za fiksne tako i za mobilne linije, korisnici imaju veća prava izabrati ono što žele koristiti, a ni fiksna telefonska linija s pripadajućom pretplatom više im neće trebati za uvođenje interneta.

Fiksni telefon Klara Hromadtko ima samo zbog pristupa internetu. Sve pozive obavlja mobitelom. Izmjenama zakona o elektroničkoj komunikaciji operateri više ne smiju uvjetovati jednu uslugu drugom, kao u Klarinom slučaju.

'Fiksni telefon ne koristim uopće tako da mi 150 kuna mjesečno pretplate na to odlazi u vjetar', kaže Klara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tehnički problemi Zbog kvara na sustavu ne radi broj 112, objavljeni privremeni brojevi za hitne slučajeve Telefon (Foto: Guliver/Thinkstock) nisu očekivali Riječani u samoizolaciji ne mogu do epidemiologa: "Došlo je do zagušenja, uvodimo nove brojeve"

U vjetar su korisnici bacali i do 12.000 kuna kod prijevremenih raskida ugovora s mobilnim operaterom. Kupnje jeftinih aparata uvjetovane su skupim tarifama na rok od 2 godine.

'Operater više neće moći tražiti naknadu koja je veća od onoga što ste dobili. Tako da ćete platiti ili točan iznos popusta na uređaj i usluge koje ste ostvarili ili preostale naknade ako vam je to povoljnije', kazao je Đuro Lubura, predsjednik Udruge telekom.

Zabranjuju se i sitna slova u ugovorima koja su skrivala zamke.

'Ugovori ne smiju biti obmanjivajući i zavaravajući. Korisniku mora biti jednostavan za čitanje i shvaćanje i korisnik ne treba nikakvo dodatno obrazovanje da bi ga shvatio', pojasnio je Igor Vujović iz društva 'Potrošač'.

'Dobili ste pretinac govorne pošte' - više također nećete čuti kada nekoga nazovete na mobilni telefon. Isključuju se naime i sekretarice mobilnih linija.

'Iako je ta usluga besplatna za korisnika, u većini slučajeva, ona pričinjava trošak svima onima koji ga pozivaju. Operateri na taj način godišnje 'uberu' između 150 i 200 milijuna kuna', kazao je Lubura.

Sve će to zaživjeti u jesen kada se operateri prilagode. Zakon o elektroničkim komunikacijama operaterima ostavlja 90 dana za prilagodbu od stupanja izmjena na snagu, a trenutačno je u tijeku detaljna analiza te prilagodba različitih segmenata poslovanja.

Klara i ostali korisnici telekomunikacijskih usluga sada bi napokon trebali imati povoljniji položaj u odnosu na operatere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene