Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Microsoft upozorava:

'Crvi ponovno haraju internetom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka informatička tvrtka Microsoft objavila je upozorenje o širenju računalnih crva, zlonamjernih informatičkih programa koji haraju računalnim sustavima kao i prije desetak godina.

'I dalje bilježimo velike količine zlonamjernih programa, ali oni nisu u porastu', rekao je Jeff Williams, zadužen za informatičku sigurnost u Microsoftu koji je sudjelovao u izradi izvješća o sigurnosti tvrtka za razvoj računalnih programa. 'U porastu je djelovanje crva, osobito Confickera i Taterfa', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna strateški uspjeh Janša: "Slovenija se izborila da u dokumente EU opet uđe perspektiva članstva" Slika nije dostupna ignoriraju pravila Lakomislena mladež širi zarazu, a vlasti im poručuju: "U krematoriju je puno više vruće nego pod maskom"

Ti su crvi programirani tako da se umnožavaju i prelaze iz računala u računalo skrivajući se u aplikacijama ili prodirući u USB stickove i drugu opremu za pohranjivanje podataka. 'Pogledajte ljude koji se igraju na mreži', rekao je Williams. 'Često čvrsti disk vade iz računala koje imaju kod kuće i stavljaju ga u uredsko računalo'. Tako ti potencijalno zaraženi podaci ulaze u poslovnu mrežu, bez teškoća zaobilazeći zaštitu koju instalira poduzeće. Po njegovu mišljenju, takva praksa zahtijeva sigurnosne mjere koje će omogućiti automatsku provjeru i čišćenje USB stickova i drugih vanjskih čvstih diskova od virusa. Microsoftovo izvješće temelji se na 'više milijarda istraženih slučajeva na dan', u više od 200 područja na svijetu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene