Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Broj ugroženih životinjskih i biljnih vrsta sve dulji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj ugroženih životinjskih i biljnih vrsta nastavio je rasti i u 2007. godini, premda su, kako se čini, neke vrste uspjele izbjeći opasnost istrebljenja, objavila je organizacija za zaštitu prirode WWF.

Gorila, jaguar i ris sve su ugroženiji, dok se stanje popravilo za sibirskog tigra i neke vrste orhideje, objavio je WWF.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordna cijena Broj za mobitel platio 15 milijuna kuna Slika nije dostupna Alarmantne brojke Još jedan drastičan pad u Hrvatskoj!

Krivolov, epidemija ebole i politička nestabilnost u zemljama
središnje Afrike, doprinijeli su smanjenju populacije gorile za 60 posto u posljednjih 25 godina, dok je populacija jaguara u Argentini, Paragvaju i Brazilu šest do sedam puta smanjena u odnosu na 1990. godinu, objavila je organizacija.

Ris, koji je uspješno vraćen u prirodu sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ponovno je na rubu istrebljenja u sjeverozapadnim Alpama, za što je, kako tvrde švicarske vlasti, odgovoran sve rašireniji krivolov.

Ipak, ima i dobrih vijesti za prirodu. WWF je po prvi puta u
posljednjih 30 godina potvrdio povratak sibirskog tigra na prostore sjeverno od ruske rijeke Amura. U Vijetnamu je u novoosnovanom nacionalnom parku u pokrajini Hue pronađeno više dosad nepoznatih životinjskih i biljnih vrsta, među kojima i pet novih vrsta orhideja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene