Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali ne u novcu

Blackberry zbog blokade ponudio naknadu korisnicima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blackberry je ponudio naknadu svim svojim korisnicima koji su prošlog tjedna ostali u informatičkoj blokadi.

Isplata odštete desecima milijuna korisnika diljem svijeta gurnula bi tvrtku u ponor. Prozvođač Blackberryja odlučio se na drugi način nadoknaditi štetu svojim klijentima. Za to što se danima nisu mogli koristiti svojim takozvanim pametnim telefonom, kao kompenzaciju nude besplatne aplikacije. Uključuju od aplikacija za igrice do onih za obradu teksta i slika, a sve u vrijednosti od stotinu dolara.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Nacrt izmjena Zakona Veće naknade nezaposlenima u drugoj polovici ove godine? Poznato koliko bi trebale rasti, za koga i u kojem razdoblju Naknade lokalnim dužnosnicima - 3 Tko ih koristi, a tko ne? Od službenog automobila do besplatnog toplog obroka: Pogledajte kakve sve pogodnosti imaju gradonačelnici, župani i načelnici

A pravni subjekti dobit će i mjesec dana besplatne tehničke podrške i produljenje ugovora bez naknada. Kanadska tvrtka koja proizvodi Blackberry pokušava ovim potezom umiriti i zadržati svoje korisnike. Mnogi analitičari smatraju da im je pad sustava koji se dogodio prošlog tjedna zadao udarac od kojeg će se teško oporaviti.

Najveća prednost postala najslabija točka

Blackberry je bio poznat kao najpouzdaniji mobitel, koristili su ga poslovni ljudi jer se s njim brže pretraživao Internet, brži je bio pristup elektroničkoj pošti. Cijeli je promet išao preko njihove infrastrukture. I ta se najveća prednost Blackberryja pokazala i kao najslabija točka.

Pad sustava samo se proširio od Europe do Južne Amerike. Polovica od 70 milijuna korisnika diljem svijeta danima nije mogla do elektroničke pošte, društvenih mreža, cijeli je pristup internetu bio blokiran. Za naknadu svi od sutra mogu skidati besplatne aplikacije. Dostupne su do kraja godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene