Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

To je stan

Biste li živjeli u ovoj čudotvorini?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan kineski arhitekt dizajnirao je posve neobičan stan. Za svoju bizarnu stambenu zamisao, tvrdi već ima i kupca.

Kineski arhitekt Jaohua Wang tvorac je stana koji više liči na NLO, s obzirom na to da će visjeti s vrha jedne zgrade u Pekingu pričvršćen jakom hidraulikom. Taj će se stan uskoro početi graditi, a očekuje se da će biti useljiv do 2015. godine. Stan je spoj urbane arhitekture i visoke tehnologije, a krasit će krov jedne poslovne zgrade u Pekingu. Vrijednost neobične građevine procijenjena je na dva milijuna dolara, koliko je ponudio tajni kupac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što to tamo leti? NLO nad Deželom: Kontrola leta otkrila što su pokazali radari na mjestu gdje se pojavila misteriozna svjetlost Ilustracija Misteriozan objekt NLO iznad Slovenije zbunio pilota: "Trenutno prema nama blješti jaka svjetlost"

>> Možete li vjerovati da se ovakav stan nalazi u centru Zagreba

Posebna hidraulična ruka moći će pomicati stan za 180 stupnjeva, koji je dizajniran za život jedne čitave obitelji, a sve će izgledati kao da stan visi u zraku. U slučaju potresa, koji su česti u Pekingu, mehanička će ruka kompenzirati, tako da se potresi u tom stanu neće osjetiti.

Stan ima tri spavaće sobe, veliku dnevnu sobu s predsobljem i kuhinjom, kupaonicu, malu terasu, koja će se moći zatvarati i koristiti u druge svrhe, kao i zelenu sobu u kojoj će biti posađene biljke. Stan čija će kvadratura iznositi oko 500 metara kvadratnih, i dalje je u fazi čekanja dozvole za gradnju, ali Jaohua Wang tvrdi da već ima zainteresiranog kupca za svoj prvi stan.

Do ideje gradnje visećih stanova Wang je došao zbog prenaseljenosti Pekinga, kao i zbog velikog broja zgrada koje nisu samo stambene već služe i za poslovni prostor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene