Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IPhone korisnici

'Bio je lijep, fin i dizajnerski. Sad sam razočaran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tržištu se pojavio sredinom prošlog mjeseca, srušio sve prodajne rekorde, a onda je uslijedio hladan tuš.

Baterija novog iPhone-a 4S jedva izdrži jedan dan. Stručnjaci kažu, problem je u novom operacijskom sustavu koji nije dovoljno testiran. No osim iPhone-a, baterija se sve brže troši i na ostalim pametnim telefonima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijena tehnološkog napretka INFOGRAFIKA Što kažete na ove činjenice o mobitelima nekad i sad? Slika nije dostupna Dvogodišnji ugovor Halo Vlada! Evo koliko će koštati nabava 10.650 pametnih mobitela

Iako novi-stari iPhone nije ni blizu granica Hrvatske, Toni Lugarov je svoj ugrabio. Dobro su mu poznati putevi kupnje internetom. 'Kad sam ga primio u ruke, bio je lijep i fin, dizajnerski, ali mu baterija nije trajala koliko bih ja htio. Tako da sam razočaran', rekao je.

Iako u opisu ovog pametnog telefona stoji kako mu je velika prednost što baterija traje 8 sati razgovora ili 200 sati na stand by-u, čini se kako je prednost postala - mana. Jedva preživi dan. Priznaje Toni, iPhone je uvijek uz njega. Sada, prisilno i punjač. No ne razgovara ili tipka ništa više nego prije.

'Ako stavite tako snažan procesor u tako tanak telefon, baterija mora patiti. Ali naše ekipe su se jako trudile i uspjele stvoriti najjaču bateriju u industriji', isticao je prije mjeseca dana Phil Schiller iz Applea. Tako su mislili, dok je baterija od korisnika do korisnika sve brže curila. No stručnjaci kažu, nije prvi put. A problem baterije kratkog vijeka sve više pogađa pametne mobitele. No, ne masovno poput iPhone-a.

'IPhone 4S dolazi s novom verzijom iOS-a koja nije bila toliko testirana. Riječ je o softverskom problemu, nije problem baterija, problem je u sitnim pogreškama u novom operacijskom sustavu', kaže Dragan Petrić, informatički analitičar. Za one koji su ušli u svijet 4S, jedino rješenje zasad je učestalije punjenje baterije. No dok novi Ajfon i službeno ne zakorači u naše granice, Apple bi trebao produžiti život baterije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene