Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aplikacija za razmjenu poruka

Besplatno šaljite poruke uz ChatOn aplikaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova će aplikacija biti dostupna korisnicima Androida, iOS-a, BlackBerryja, Bada OS-a, a naknadno i korisnicima osobnih računala

Korisnici pametnih telefona sve se više oslanjaju na razmjenu poruka i datoteka putem interneta iz jednostavnog razloga – takav je način komunikacije besplatan.

Pročitajte i ovo Mirko Kovač (Foto: Dnevnik.hr) Afera WhatsApp Kovač: "Sloboda govora ustavna je kategorija, ali širenje mržnje je kažnjivo" Slika nije dostupna Burno u HDZ-u Afera WhatsApp ide dalje, Stier se ponovno oglasio: "Želimo graditi Hrvatsku temeljenu na slobodi, ne na kontroli"

Tako korisnici BlackBerry pametnih telefona poruke razmjenjuju putem BlackBerry Messengera, dok vlasnici iPhonea i Androida na raspolaganju imaju aplikacije poput Vibera – koji pored slanja poruka omogućuje i besplatne pozive prema drugim korisnicima koji imaju instaliranu istu aplikaciju.

Korisnici Appleovih uređaja već neko vrijeme s nestrpljenje iščekuju dolazak nove verzije Appleova mobilnog operativnog sustava (iOS 5) jer će on doći s integriranim iMessage aplikacijom putem koje će oni moći međusobno slati besplatne poruke, a uskoro će sve navedene aplikacije dobiti velikog konkurenta – Samsung i njegovu novu aplikaciju za razmjenu poruka i datoteka.

Naime, ova je kompanija najavila skorašnje lansiranje ChatOn aplikacije koja će, pored besplatne razmjene poruka, omogućiti i grupni chat i razmjenu multimedijalnih datoteka poput slika i video zapisa te animacija – također besplatno.

Ono što je najbolje i što će zainteresirati velik broj korisnika jest da ova aplikacija nije namijenjena samo Samsungovim telefonima, već će se moći koristiti na telefonima i tabletima koji rade na Androidu, BlackBerryjima, iOS uređajima (dakle iPhoneu, iPodu Touch i iPadu) te, naravno, Samsungovom Bada OS-u. Također, ova će aplikacija s vremenom postati dostupna i na osobnim računalima tako da će korisnici moći slati i primati besplatne poruke s računala na smartphone uređaje i obrnuto, a namijenjena je i nekim 'običnim' telefonima.

Samsung će ovu aplikaciju službeno lansirati u rujnu na IFA sajma (koji se održava od 2.-7. rujna) te će ona postupno postati dostupna u 120 zemlja i na 62 jezika, a njen download bit će također besplatan.

Ono što je bitno napomenuti kod ove aplikacije, ali i ostalih sličnih usluga poput iMessagea ili Vibera jest da je njihovo korištenje – tj. razmjena poruka, datoteka ili telefoniranje zaista besplatno, ali korisnici za to vrijeme moraju biti online.

Dakle, potrebno je biti spojen na WiFi ili imati aktiviran neki podatkovni paket (operateri takve pakete danas daju u sklopu pretplate, a mogu ih aktivirati i prepaid korisnici) da bi se moglo koristiti ove usluge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene