Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mit ili stvarnost?

Atlantida napokon otkrivena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina podvodnih arheologa tvrdi da je pronašla Atlantidu. Izgubljena civilizacija navodno se nalazi u Karipskom moru.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

Znanstvenici ne žele otkriti svoj identitet niti lokaciju nalazišta. Za sada su u javnost pustili samo nekoliko fotografija na kojima se prema njihovim navodima nalaze ruševine grada koji mogao biti stariji od egipatskih piramida. Cilj im je prikupiti novac za daljnja istraživanja piše Daily Mail.

>> Uslijedilo razočaranje: Ipak nije Atlantida

Prema legendi Atlantida je bila visoko razvijena civilizacija za koju se pretpostavlja da je nestala pod vodom. Njezino postojanje i danas fascinira znanstvenike i brojne entuzijaste diljem svijeta. Ovo nije prvi put da netko trvdi da ju je otkrio. Ruski znanstvenici su 1997. tvrdili da se Atlantida nalazi 180 km od Land' s Enda dok su Šveđani nastojali dokazati da je ona smještena na obali Dogger Banka u Sjevernom moru.

U zadnjem pokušaju u veljači ove godine Atlantida je locirana preko Google Eartha u Atlanskom oceanu. Ova navodna otkrića redom su neslavno propala. Čeka li ista sudbina i novootkrivenu karipsku Atlantidu?

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene