Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suprug Gabrielle Giffords

Astronaut Mark Kelly će zapovijedati Endeavourom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki astronaut Mark Kelly, zapovjednik svemirskog broda Endeavoura, čija je žena, parlamentarna zastupnica Gabrielle Giffords, teško ranjena u glavu na političkom skupu u Arizoni, odlučio je da će sudjelovati u posljednjoj misiji svemirskog broda.

Kelly koji je protekli mjesec bio na odmoru kako bi se mogao brinuti za suprugu koja je u rehabilitacijskoj ustanovi u Houstonu, u Teksasu, pošto je 8. siječnja ranjena u glavu u Tucsonu, rekao je da će u ponedjeljak početi pripreme za let.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAZBIJEN LANAC PEDOFILA RAZOTKRIVENI MONSTRUMI: Na internetu uživo prenosili seksualno iskorištavanje djece Slika nije dostupna Putovanje ulicama Los Angelesa VIDEO 'U nekim trenucima između Endeavoura i drveća mogla se provući samo kartica'

'Pridružit ću se mojoj ekipi i završiti pripremu za tu misiju', rekao je u priopćenju koje je NASA objavila u petak. 'Pripremamo se već 18 mjeseci i bit ćemo spremni da magnetski spektrometar Alpha dopremimo na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) i ispunimo druge zadaće tog leta', dodao je.

NASA je izabrala Ricka Sturckowa da privremeno zamijeni Marka Kellyja tijekom njegove odsutnosti i da eventualno poleti u svemir ako ovaj odustane zbog ženina zdravstvenog stanja.

Kelly (46) je u četvrtak izjavio da je ženi (40) 'svakim danom sve bolje i da su mu neurokirurzi rekli kako je to jako dobar znak'. Endeavour sa šestero astronauta treba poletjeti na ISS 19. travnja iz svemirskog centra Kennedyja, pokraj Cap Canaverala na Floridi. Mark Kelly ima brata blizanca, Scotta, također astronauta koji je trenutačno na ISS-u, na kojemu zapovijeda šesteročlanom posadom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene