Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Površina malo veća nego lani

Arktički led se napokon počeo obnavljati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Površina arktičkog leda malo se povećala ove godine, objavio je američki institut NSIDC, koji krajem svakog ljeta od 1979. godine mjeri površinu ledene kore oko Sjevernog pola.

Nacionalni centar za praćenje podataka o snijegu i ledu iz Bouldera u Coloradu priopćio je kako je najnovije mjerenje pokazalo da arktički led zauzima površinu od 5,36 milijuna četvornih kilometara. Ta je brojka za 1,06 milijuna četvornih kilometara veća od do sada najniže razine izmjerene prije dvije godine. Druga najmanja površina leda izmjerena je 2008. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzni biznis Led s Arktika izvoze u Dubai: Umjesto u oceanu topi se u skupim koktelima Slika nije dostupna Video: Podmornice na dnu Arktika

'Lijepo je vidjeti da se posljednjih godina dogodio mali oporavak, ali to ne znači da se vraćamo na uvjete koji su vladali 70-ih godina prošlog stoljeća', rekao je ravnatelj NSIDC-a Mark Serreze. 'I dalje očekujemo da će se u sljedećih nekoliko desetljeća led na Arktiku preko ljeta u potpunosti otopiti', dodao je Serreze. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene