Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon jeftiniji iPad?

Apple za sljedeći tjedan priprema i neka iznenađenja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine očekujemo iPad HD, jeftiniji iPad 2, a nakon ljeta napokon i manji model Appleova tableta.

Nakon nekoliko mjeseci nagađanja, napokon smo doznali točan datum predstavljanja novog modela iPada (7. ožujka), a do tada nam preostaje pratiti različite glasine o tome što bi nam Appleov novi tablet mogao donijeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iPad Maxi Apple priprema VELIKO iznenađenje Slika nije dostupna Zlatni standard za tablete 'Najbolji tablet na svijetu postao je još bolji!'

Službenih informacija, kao i uvijek kada je ova kompanija u pitanju nema, no gotovo je sigurno da će novi model iPada imati ekran iste dijagonale (9,7 inča), ali i veće rezolucije - 2,048x1,536 piksela.

Osim boljeg ekrana, možemo očekivati i brži procesor (A6 koji će imati dvije ili četiri jezgre), tanje kućište i još neke dodatne opcije. Iako se do sada pisalo da će se novi model Appleova tableta zvati iPad 3, posljednje informacije koje su se pojavile na mreži kažu da bi se mogao zvati iPad HD.

No, osim novog modela iPada (kako god da se zvao), čini se da Apple priprema i jedno iznenađenje pa bi tako mogao predstaviti iPad 2 koji će imati samo 8GB prostora za pohranu podataka te bi takav model trebao biti jeftiniji u odnosu na početnu cijenu iPada koja iznosi 499 dolara za model s podrškom za WiFi i sa 16GB memorije.

Apple je već sličnu stvar napravio i prilikom predstavljanja novih modela iPhonea koji su zadržali cijenu svojih prethodnika, dok su stariji modeli dobili manje memorije i pojeftinili za sto dolara.

Ako u Appleu razmišljaju o iPadu 2 s 8GB memorije pitanje je kolika bi bila njegova cijena – ako bi smanjili za sto dolara to bi bilo prihvatljivih 399, no na DigiTimesu kažu da možemo očekivati cijenu između 300 i 350 dolara.

Također, na ovoj stranici ponovno spominju i manji iPad (iPad mini) koji bi trebao imati ekran dijagonale 7,85 inča i na kojem Apple navodno radi već neko vrijeme i kojeg bi trebali predstaviti tijekom trećeg kvartala – vjerojatno negdje u rujnu, a tko zna možda ga predstave zajedno s iPhoneom 5.

Ono što je posebno zanimljivo jest da na DigiTimesu kažu da bi cijena iPada mini trebala iznositi 200-250 dolara te bi Apple na ovaj način pokrio sve segmente ovog tržišta – od malih i jeftinijih modela pa do velikog tableta čija se cijena penje i do 830 dolara.

Jedan od razloga zbog kojih bi Apple mogao predstaviti manji i jeftiniji tablet jest velika konkurencija koja se očekuje na ovom tržištu – osim Kindlea Fire i sve većeg broja Androida, ove godine stižu i Windows 8 tableti koji bi mogli uzeti dobar dio tržišta tableta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene