Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Let`s talk iPhone'

Apple potvrdio: Konačno se zna datum izlaska novog iPhonea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple će novi iPhone predstaviti 4. listopada, a nova glasina kaže da će, među inim, imati i napredan sustav za glasovno upravljanje

 Mjesecima slušamo glasine oko Appleova predstavljanja novog iPhonea, a sada je tim glasinama napokon došao kraj jer smo doznali službeni datum predstavljanja novog modela (ili novih modela) iPhonea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će se pojaviti u Hrvatskoj? iPhone 5 na europsko tržište stiže 15. listopada? Slika nije dostupna Nove informacije Nove glasine o iPhoneu 5

Ova će kompanija svoj telefon predstaviti 4. listopada – to je datum kojeg su prošlog tjedna spomenuli na stranicama All Things Digitala te se uspostavilo da su bili u pravu. Apple je tako svojim medijskim partnerima poslao pozivnice za event koji će se održati 4. listopada u deset sati ujutro, a na pozivnicama osim ikona iPhonea stoji oznaka za obavljanje telefonskih poziva na kojoj stoji brojka jedan te slogan 'Let`s talk iPhone'.

Neki analitičari smatraju da bi ta brojka jedan mogla značiti da će Apple predstaviti samo jedan model svog pametnog telefona, no uz toliko glasina o jeftinijem modelu, nadamo se da ćemo ipak vidjeti dva iPhonea.

Što se datuma dolaska na tržište tiče, naravno da nikakva službena informacija nije poznata, no čini se da bi to zaista moglo biti sredinom listopada – kao što je to nedavno najavio CEO mobilnog operatera Orange.

Tako bi se iPhone 5 na tržištu SAD-a trebao pojaviti u petak 14. listopada (navodno je Apple svojim zaposlenicima zabranio da taj vikend uzmu slobodne dane), dok bi se u nekim europskim zemljama trebao pojaviti dan kasnije.

Također, glasine kažu da bi nova verzija Appleova mobilnog operativnog sustava koja će imati podršku za iCloud – iOS 5, trebala postati dostupna 12. listopada te će je od tada moći downloadati vlasnici Appleovih mobilnih uređaja.

Prema brojnim informacijama koje mjesecima kruže internetom, iPhone 5 trebao bi raditi na boljem procesoru (dvojezgreni A5), imat će kameru veće rezolucije (8 megapiksela) te će navodno imati veći ekran – najvjerojatnije 4 inčni, dok se za jeftiniji model iPhonea govori da će imati 8GB prostora za pohranu podataka.

Posljednjih se dana pojavila još jedna glasina vezana uz iPhone, a mnogi smatraju da bi se ono 'Let`s talk iPhone' moglo odnositi upravo na tu opciju nazvanu Assistent. Prema tim informacijama s novim iPhoneom moći ćemo 'razgovarati' tj. koristiti glasovne komande za izdavanje naredbi, a ta je opcija u iPhoneu 5 navodno dovedena do savršenstva. 

Tako, ako želimo poslati SMS ili iMessage poruku nekoj osobi, samo 'kažemo' našem telefonu kome želimo poslati poruku i njen sadržaj, a on će obaviti sve ostalo. Ova će se opcija navodno koristiti i za kalendarske upise, podsjetnike i telefoniranje.

Osim telefona, Apple bi na ovoj konferenciji trebao predstaviti i nove modele svojih iPodova, no čini se da će odustati od daljnje prodaje iPoda Shuffle i iPoda Classic te će ponuda iPoda ostati samo na iPodu Touch i Nano.

Strpimo se još do utorka kada ćemo napokon saznati sve novitete koje nam priprema Apple i koje bi po prvi puta trebao predstaviti Tim Cook kao CEO.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene