Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Očekujemo iPhone 4S?

Apple danas predstavlja novi iPhone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednje glasine kažu da Apple neće predstaviti iPhone 5, već nadograđeni iPhone 4S

Ne sjećamo se kada se toliko pisalo o nekom gadgetu kao što se proteklih mjeseci piše o novom modelu Appleova telefona, no srećom danas završavaju sve glasine i nagađanja oko ovog uređaja jer će Tim Cook kasno popodne (po hrvatskom vremenu) napokon predstaviti novi iPhone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon stiže petica! Apple danas predstavlja iPhone 5! Pogledajte što možemo očekivati! Slika nije dostupna Pet mu je godina tek Pogledajte razvoj iPhonea od 2007. do danas

Usprkos toj velikoj količini 'provjerenih' i neprovjerenih informacija, i dalje nitko sa sigurnošću ne može reći hoće li Apple predstaviti dva telefona (iPhone 4S i iPhone 5) ili samo jedan model. Ono što je sigurno, bez obzira na to kako će se taj model zvati, jest da će novi iPhone imati bolji procesor (dvojezgreni A5) i bolju kameru sa senzorom veće rezolucije (očekuje se 8MP senzor).

Posljednje informacije koje su se pojavile na internetu kažu da će se taj novi model ipak zvati iPhone 4S te da će, osim što će imati jači hardver, izgledom i dijagonalom ekrana biti prilično sličan aktualnom Appleovom telefonu.

Do sada smo mogli čitati da će iPhone 5, osim navedenih hardverskih poboljšanja, imati i veći ekran i promijenjen izgled kućišta, dok će model 4S biti jeftiniji telefon koji će biti namijenjen masovnom tržištu.

Ovako, postoji mogućnost da iPhone 4S zadrži cijenu kao i aktualni model iPhonea, dok bi iPhone 4 pojeftinio, pogotovo njegov model s kapacitetom 8GB kojeg će Apple također večeras predstaviti.

Tako nešto možemo zaključiti na temelju Vodafoneove internetske stranice u Njemačkoj na kojoj su jedno vrijeme bili postavljeni modeli iPhonea 4S – i to modeli kapaciteta 16, 32 i 64GB, dok je ponuda iPhonea 4 uključivala i model s 8GB prostora za pohranu.

Prema onome što su objavili na Mashableu, Apple bi danas ponovno mogao 'sve promijeniti', ali ne s novim telefonom, već s novim softverom o kojem smo već pisali – Assistentom koji je razvijen nakon preuzimanja kompanije Siri.

Na toj stranici kažu da će novi iPhone imati virtualnog asistenta kojem ćemo samo reći što želimo napraviti, a on će sve obaviti umjesto nas – naravno, za pretpostaviti je da s Assistentom nećemo moći pričati na hrvatskom.

Tako, ako želimo rezervirati večeru u nekom restoranu, više nećemo morati surfati internetom da bi pronašli restoran i rezervirali stol, već ćemo samo našem iPhoneu reći da želimo rezervaciju u nekom restoranu u određeni sat, a on će sam naći restoran i rezervirati stol.

Osim predstavljanja novog (ili novih) iPhonea, danas je velik dan za Apple jer će sve novitete predstaviti novi CEO ove kompanije – Tim Cook, a mi ne bi imali ništa protiv kada bi se na kraju konferencije ipak pojavio Steve Jobs i nakon zasluženog pljeska najavio 'one more thing'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene