Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna sramota

Anonymousi ponizili FBI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakeri su snimili i na internetu objavili telefonski razgovor u kojem agenti FBI-a i Scotland Yarda pričaju o uhićenjima hakera

Anonymousi su još jednom ponizili FBI te su na internetu objavili audio snimku telefonskog razgovora između agenata FBI-a i Scotland Yarda u kojemu oni pričaju o – hakerima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatvor za Anonymousa Izdao ga cinker FBI-a: 'Moderni Robin Hood' osuđen na 10 godina zatvora Slika nije dostupna Nestali nakon uhićenja… Hakeri u strahu: Je li FBI zaista zaustavio Anonymouse?

Hakeri su za razgovor saznali iz mailova koje su razmjenjivali agenti tako da, umjesto da FBI prati i prisluškuje hakere, stvar je obrnuta i Anoynmousi prate njih te im čitaju mailove i prisluškuju razgovore. Hakeri su ovaj razgovor čak i snimili te su ga uploadali na YouTube i time u potpunosti posramili FBI pokazavši im da su korak ispred njih.

Da nije riječ o nekakvoj prijevari s kojom su se hakeri samo htjeli pohvaliti potvrdili su i iz FBI-a u kojem su rekli da je zaista riječ o razgovoru koji se održan negdje u siječnju između njihovih zaposlenika i osoba iz Scotland Yarda te sada traže osobe koje su ga snimile i postavile na internet.

Zanimljivo je da se u razgovoru govori o bivšim članovima LulzSeca koji su uhićeni i o još nekoliko hakera koje FBI želi uhititi – za jednog posebno ističu da im stvara mnoštvo problema (njegovo ime hakeri su na snimci 'prekrili' zvučnim signalom) te je, naravno, on sada upozoren.

Također, razgovarali su i hoće li uskoro uhititi još neke članove ove hakerske grupe ili će ih još neko vrijeme ostaviti na slobodi kako bi nastavili s istragama i skupili dodatne dokaze.

Na mreži su se pojavile i neke glasine kako je ovo namještaljka FBI-a koji je na ovaj način još jednom htio pokazati da hakeri predstavljaju veliku opasnost za sigurnost te ih zbog toga još žešće napasti, no čini se da je ovdje ipak riječ o velikom sigurnosnom propustu te su ih Anonymousi ponovno nadmudrili.

Na veliki propust upozorava i sigurnosni stručnjak Marcus Carey koji je u razgovoru za AP rekao da korištenje nešifriranih i nesigurnih komunikacijskih kanala može u budućnosti izazvati veliki problem za Amerikance te se pita što bi bilo da su agenti razgovarali o teroristima i al-Qaidi i na taj način hakerima (ili nekom drugom) otkrili neke opasne informacije.

U FBI-u su sigurno bijesni te će pokušati napraviti što god je moguće da bi se dočepali osoba koje su im nanijele ovu sramotu – ovog puta će morati paziti da ih, prilikom dogovora o sljedećim koracima koje namjeravaju poduzeti protiv hakera, ti isti hakeri ne prisluškuju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene