Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Hakeri ponovo u akciji!

Anonymousi 'izbrisali' CBS i napali stranice Universal Musica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakeri gašenje MegaUploada smatraju napadom na slobodu interneta te u budućnosti možemo očekivati njihove nove akcije

Gašenjem MegaUploada počela je još jedna velika hakerska akcija – prvi dan srušene su brojne internetske stranice, među kojima i stranice Ministarstva pravosuđa u SAD-u te organizacija diskografa i filmaša (RIAA, MPAA), a sinoć su Anonymousi krenuli u nove 'virtualne pohode'.

Pročitajte i ovo Anonimusi, Aleksandar Vučić Zovu ga Putinovom marionetom VIDEO "Mi ne opraštamo, očekujte nas": Anonimusi zaprijetili Vučiću, pogledajte kako im je odgovorio Slika nije dostupna Nakon ubojstva Floyda Hakeri podržali prosvjednike u SAD-u, policiji zaprijetili: "Svijetu ćemo razotkriti vaše zločine. Očekujte nas"

Na udaru im se ovog puta našao CBS kojeg nisu napali klasičnom DDoS metodom, već su, kako prenosi Gizmodo, uspjeli izbrisati direktorije stranice tako da se na njoj nalazila samo jedna datoteka, no nakon nekog vremena stranica je ponovno osposobljena te su korisnici mogli pristupiti cijelom sadržaju.

Osim CBS-a, napali su i srušili stranice UniversalMusic.com, francuskog Vivendija te neke brazilske internetske stranice koje su također neko vrijeme bile nedostupne.

S obzirom na cjelokupnu situaciju oko MegaUploada te SOPA-e i PIPA-e, sigurno je da hakerski napadi neće stati te da velike korporacije povezane s diskografima i filmskom industrijom – dakle, oni koji se najviše zalažu za zakone protiv piratstva, moraju biti na velikom oprezu.

Nakon gašenja MegaUploada na mreži se čak pojavio i videozapis u kojem Anonymousi prijete 'globalnim zamračenjem' i rušenjem Facebooka, Twittera, YouTubea, stranica UN-a i brojnih drugih stranica ukoliko u roku od 72 sata MegaUpload ne nastavi s radom.

No, to je očito bilo djelo nekog usamljenog hakera koji je htio izazvati malo panike jer su se čak i na profilu Anonymousa na Twitteru zapitali kakva je korist od rušenja društvenih mreža kojima se oni i sami služe za širenje poruka.

S obzirom da je riječ o organizaciji koja nema pravog vođu i čiji su članovi nepoznati, teško je zaključiti koja je informacija plasirana u javnost stvarna prijetnja, a koja je samo pokušaj izazivanja panike ili privlačenja pažnje nekog pojedinca skrivenog iza računalnog ekrana koji nije niti povezan s ovom grupom hakera.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene