Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najveća promjena ikad'

Aktivirajte Timeline već danas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korištenjem stranice za developere, moguće je Timeline aktivirati već danas.

Kao i sa svim novim promjenama na Facebooku, dio korisnika nezadovoljan je i s uvođenjem Timelinea (opet se priča o praćenju naših života, nedostatku privatnosti, kompliciranosti itd.), dok je drugi dio itekako zadovoljan i htio bi ga što prije isprobati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preuzeli 'Timeline'? Facebook će se na sudu boriti za 'Timeline'? Slika nije dostupna Novi Timeline Facebook se ponovno mijenja!

Iako bi ova opcija trebala postati dostupna od 1. listopada, ona se može aktivirati već sada, i to koristeći upute koje su objavili na Mashableu.

Prvo je potrebno otići na stranicu namijenjenu developerima te na njoj dopustiti pristup vašim osnovnim informacijama.

Na sljedećem ekranu pojavit će prozor s opcijama 'Edit app' ili 'Create new app' – kliknite na 'Create new app' te nakon toga odaberite ime aplikacije i prostora za aplikaciju – tu možete upisati što god želite (računajte samo da ime prostora za aplikaciju mora imati najmanje sedam slova), a zatim kliknite na kućicu ispod kako bi potvrdili da se slažete s pravilima privatnosti platforme i idite na 'Continue'.

Tada je potrebno ispuniti zahtjeve CAPTCHA aplikacije i verificirati račun – putem mobilnog telefona ili kreditne kartice.

Za pretpostaviti je da će se većina korisnika odlučiti na verifikaciju putem mobitela te je potrebno ukucati svoj broj telefona na koji ćete dobiti poseban kod kojeg ćete upisati u kućicu koja će se pojaviti na ekranu nakon što vam je Facebook poslao taj kod.

Na sljedećem ekranu zatim je potrebno kliknuti na 'Open Graph' (koji se nalazi s gornje lijeve strane) te ispuniti još dva polja (akcija i objekt) u koja možete ukucati što god želite te zatim kliknite na Get Started.

Na slijedećim stranicama samo klikajte 'Save changes and next' na donjem dijelu ekrana, malo pričekajte i onda odite na svoj Facebook račun – na njemu bi se trebala pojaviti pozivnica koju ćete, naravno, prihvatiti i možete početi koristiti Timeline.

Vjerojatno prva stvar koju će većina korisnika napraviti jest izabrati naslovnu sliku te zatim izdvojiti neke važne događaje (slike, videozapise) za koje žele da budu istaknuti.

Treba napomenuti da Timeline još nije usavršen pa se tako s desne gornje strane stranice mogu preklapati godine i reklame, što baš i ne izgleda najljepše.

Također, niti opcija izdvajanja sadržaja na Timelineu nije najbolje napravljena – izgleda odlično kada su u pitanju fotografije, ali kada izdvojimo neki link ili objavu, onda ih previše razduži te ostane puno praznog prostora iznad tako da će ekipa iz Facebooka na tome morati još malo poraditi.

Na IT blogu Gizmodo upozorili su i na još jednu mogućnost koju nam Timeline omogućuje – da vidimo tko nas je od nekadašnjih prijatelja s Facebooka izbrisao s liste. Nažalost (ili za mnoge srećom) ta je mogućnost brzo uklonjena.

Ove se informacije moglo saznati pregledom popisa prijatelja koje smo dodali svake godine (na kraju svakog mjeseca i godine postoje izvještaji o našim aktivnostima na ovoj društvenoj mreži, među inim i popis prijatelja koje smo dodali svake godine) te se na njemu lako moglo vidjeti tko nas je izbrisao, odnosno koga smo mi izbirali – no, to više nije moguće saznati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene