Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Airbus namjerava do 2020. prepoloviti emisiju ugljičnog dioksida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvođač zrakoplova Airbus namjerava do 2020. za polovicu smanjiti emisiju ugljičnog dioksida u svojim letjelicama po putniku i kilometru.

Potrošnja energije trebala bi se istodobno smanjiti za oko 30 posto, izjavili su predstavnici Airbusa u petak na Međunarodnoj turističkoj burzi u Berlinu.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Blagadni pred vratim Božić je sve skuplji, cijena bakalara i do 59 eura po kili: "Pa neki se žale, ali svatko izabere ono što može" Slika nije dostupna Zbog upaljenog bojlera i nape Varaždin: Dvoje djece otrovano ugljičnim monoksidom

Smanjenje će se događati u razdoblju ekspanzije zračnog prometa, koji će se u idućih 15 godina udvostručiti, smatraju stručnjaci Airbusa.

Novi veliki zrakoplov Airbus A380 troši tri litre kerozina po putniku na 100 kilometara, što je prema navodima Airbusa tek trećina goriva koje troši većina drugih zrakoplova.

Airbus je na sajmu u Berlinu predstavio nekoliko svojih projekata koji bi trebali služiti zaštiti okoliša, kao što su primjerice korištenje alternativnih goriva ili razgradnja starih zrakoplova u skladu sa zahtjevima zaštite okoliša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene