Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veselje i radost

VIDEO: Vukovar dočekao obnovu Učeničkog doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenički dom, o čijem smo katastrofalnom stanju izvještavali pune dvije godine, napokon je dočekao obnovu. Učenici su zbog ruševnih stropova i vlažnih soba evakuirani još početkom školske godine, a u potpuno nov, moderan dom, uselit će se na jesen.

Napokon obnova! Najstariji i jedini neobnovljeni dom učenika u Hrvatskoj, onaj u Vukovaru, dočekao je i taj dan. U ovim prostorijama učenike su zamijenili radnici. 'Stvarno prekrasno, dugo smo čekali taj dan, radosni smo!', rekao nam je Željko Tomić, jedan od učenika. 'Naviru mi sjećanja iz Doma. Sad mi dođe da padnem godinu i da opet budem u domu, koliko god je bilo ružno, svi smo se držali zajedno', priča učenica Marina Barić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na semafor čekali 3 godine Kad će škola u Mirkovcima vidjeti obnovu? Slika nije dostupna Želimo znati Pusta obećanja: Škola u Vukovaru i dalje neobnovljena

U domu je 90 štićenika dijelilo tri tuša. Podignuti parketi, vlažni zidovi, neispravne instalacije, samo su dio neljudskih uvjeta u kojima su živjeli, a glava im je u torbi bila svaki dan. 'Sad pripremamo dovršetak donjeg dijela. Nagutali smo se prašine, ali nam zbog vukovarskih mališana ništa nije preteško, najbitnije je da njima bude bolje', kaže jedan od radnika.

Učenici su trenutačno smješteni u Samačkom hotelu. Rok obnove je kolovoz, a nakon toga ništa neće biti kao prije. 'Hotel s pet zvjezdica, da, da, bit će po dvoje u sobama. 150 učenika imat će i odvojene kupaonice, prekrasno! Kad su počeli radovi, svima su nam suze krenule', rekao nam je Želimir Hincak, ravnatelj Učeničkog doma Vukovar. Dio novca kapnuo je i iz Sjedinjenih država. Nakon obnove povećat će se i broj korisnika, broj zaposlenih, a sada je na redu Tehnička škola Nikole Tesle.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene