Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želimo znati

Uskoro početak obnove škole u Vukšićima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi uspjeh akcije Želimo znati. Školarci iz benkovačkog zaleđa više neće morati kilometrima putovati do škole. Nakon gotovo godinu i pol dana što su radovi na obnovi njihove škole prekinuti zbog bankrota tvrtke zadužene za radove, obnova bi se uskoro trebala nastaviti.

Mališani iz Vukšića više neće morati trčati za autobusom. Naglo prekinuta obnova osnovne škole nastavlja se za 15 dana. Iz Ministarstva regionalnog razvoja danas nije bilo moguće doći do izjave. Benkovački gradonačelnik dugotrajno čekanje opravdava pravnim procedurama. 'Pretpostavljam da se trebala utvrditi razlika koja je napravljena, koja se treba napraviti. Natječaj isto dugo traje, iza toga otvaranje ponuda, zapisnik, odluke, žalbeni rok i normalno je da sve to oduzme mnogo vremena', objašnjava benkovački gradonačelnik Mirko Erstić.

Pročitajte i ovo Radovi u Karlovcu - 1 Zvijezda u problemima Zbog radova dovedeni su na prosjački štap: ''Egzistencija mi je dovedena ne do ruba, nego preko njega'' Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

Obnavlja se šest škola

No, za mještane Vukšića toliko čekanje nije normalno. Iako nije imala veze s odlukama ministarstva lokalnoj će vlasti na samom početku predizborne kampanje zasigurno dobro doći vijest da se djeca više neće igrati na autobusnom stajalištu. 'Apsolutno nema veze sa izborima, jer mnoge škole su obnovljene na našem području. U tijeku je 6 škola koje se obnavljaju, tako da mi smo jednostavno sretni i dijelimo zadovoljstvo sa mještanima', dodaje Erstić.

>> Vukšić: 80 osnovnoškolaca nema škole, putuju 30 km

A mještani su uistinu sretni i zadovoljni. Njima nije do politike. Važno im je samo da umjesto građevinskog materijala školsko dvorište što prije ispuni dječji smijeh.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene