Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Želimo znati

Škola u Vukovaru - obećanje ludom radovanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji Nove TV 'Želimo znati' već se izvještavalo o lošem stanju zgrade srednje tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru. Nakon niza reportaža, mjerodavni su obećali kako će radovi obnove zgrade započeti ovoga ljeta. U međuvremenu došlo je do promjene na čelu ministarstva, zemlja je zapala u recesiju, a Vukovar je pred bankrotom. Uslijed svega navedenog, na zgradi nije obnovljena niti jedna jedina cigla.

Tek je ishodovana lokacijska dozvola, nakon koje grad treba raspisati javni natječaj za izvođača radova. Gdje je novac, nitko nema pojma. Petar Čobanković više nije mjerodavni ministar , a njegov nasljednik o cijelom slučaju ništa ne zna. Ni novi gradonačelnik ne zna jesu li škare državnog rebalansa zahvatile i obnovu školske zgrade, ali zna da mu je država uskratila 10 milijuna kuna za neke druge projekte. Kako sada stvari stoje prva lopata ispred škole neće tako skoro pasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veselje i radost VIDEO: Vukovar dočekao obnovu Učeničkog doma Slika nije dostupna Želimo znati Pusta obećanja: Škola u Vukovaru i dalje neobnovljena

>> Ravnatelj škole ispričao se Novoj TV

Na ljetne praznike, vukovarska će škola u oronulom ruhu. Njezini zidovi pamte obećanje o početku obnove. 'Najvjerojatnije da će se preko ljeta krenuti u radove kad nastupi ferije, a možda čak i prije', kazao nam je Petar Čobanković, bivši ministar regionalnog razvoja. Sredina je ljetnih praznika, a umjesto zvuka bagera, čuju se samo ptice. Bivšem ministru škola više nije briga, a novi nema pojma o obećanjima prethodnika. O sudbini oronule zgrade nije upoznat ni novi gradonačelnik.

Potrebno 20 milijuna kuna za obnovu

'To su kapitalni objekti ministarstva za koje u ovom trenu nemam informacije da li će i to srezati', rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara. No srezano je već podosta toga. Država je rebalansom Vukovar 'skratila' za 10 milijuna kuna. 'Ako će tih 10 milijuna kuna spasiti hrvatsku ,onda smo mi Vukovarci ponosni što smo spasili državu,ali je red da nam se to kaže', istaknuo je Sabo. Novca u Vukovaru nema ni za lijek. Gradonačelnika stoga čudi ponašanje njegove prethodnice. Narednih šest mjeseci će primati gradonačelničku plaću, a zatražila je i službeni automobil i vozača.

Rupe u proračunu, rupe na kolnicima, rupe su i na školskoj zgradi. Vukovar je još uvijek grad pun rupa. U sveopćoj štednji, gostima gradske kuće kuhaju se i posljednje zalihe kave. Kad se i one istroše, novih narudžbi neće biti. Za obnovu škole potrebno je 20-ak milijuna kuna. Bivši ministar Čobanković još prije četiri mjeseca rekao je da je novac osiguran. No, danas više nitko ne spominje ni novac ni školu. Došlo je do promjena i u ministarstvu i u gradskom poglavarstvu. Dok svi pohvataju konce i pronađu dokumentaciju, čini se da će kroz oronule klupe proći još puno naraštaja srednjoškolaca.

Mislite li da će vlasti obnoviti školu, kao što su obećale?

  • Ne
  • Da

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene