Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važniji uredi bez svrhe?

Posavina - zemlja neznanja: Ukidaju im četiri škole?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok gradonačelnik Siska otvara koncertne urede, u okolnim mjestima zatvaraju se škole. Takvo ponašanje gradskih vlasti diglo je na noge roditelje iz četiri posavska sela čije su se područne škole našle na listi za odstrel.

15-ero malih učenika od prvog do četvrtog razreda, do đačkih bi klupa uskoro mogli zbrajati kilometre. Uz školu, u mjestu Svinjičko, predloženo je zatvaranje i onih u Lonji, Kratečku i Crncu. Ogorčeni roditelji pitaju se, postaje li Posavina zemlja neznanja. 'Gledam razočarano, jer je jednostavno naša škola u dobrom stanju i ne vidim razloga zašto bi morali putovati', rekao nam je jedan od ogorčenih roditelja.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Provjereno: Područna škola Jablan u Gorskom kotaru - 3 Škole pred zatvaranjem Njihove učionice broje zadnje dane, mališani su neutješni: "Trebala bi doći dizalica i prenijeti školu gdje ima djece!"

>> Učenici do škole pješače 20 kilometara

Uz strah od svakodnevnih ulazaka u autobuse roditelje plaši i što je škola u Gušću, kamo prebacuju njihovu djecu svega nekoliko metara od glavne ceste. Sisačke gradske vlasti rezove pravdaju podizanjem pedagoških standarda koje zahtijeva ministarstvo obrazovanja. 'Daleko bolje uvijete rada svih onih aktivnosti, izvannastavnih aktivnosti mogu dobiti u matičnim školama, nego u svojim područnim odjelima. Znači nije grad taj koji se odrekao djece, dapače grad će snositi troškove prijevoza', objašnjava Irma Matanović iz Odjela društvenih djelatnosti Grada Siska.

Roditelji se pitaju jesu li Gradu važnije koncertne dvorane, ili škole te kako se priča o kojekakvim krizama, a s druge strane se otvaraju uredi, koji nemaju svrhu. Ministarstvo obrazovanja, o svemu se nije očitovalo, a Posavci se boje da bi prazne škole značile i daljnje odumiranje kraja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene