Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U trgovinama za dvije godine

Znanstvenici uvjeravaju: Izumljen je lijek protiv ćelavosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako nekom smeta što je ćelav, američki znanstvenici obećavaju dam će losion protiv ćelavosti već za dvije godine bit će na policama ljekarni.

Američki dermatolozi misle da znaju kako će izliječiti ćelavost već za dvije godine. Do ćelavosti dođe kada Enzim prostangladin ili PGD2 folikulima naredi da prestanu proizvoditi kosu i ispuste postojeću. Sada će losionom smanjiti razinu tog enzima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Ilustracija Odluka HZZO-a Odlične vijesti za sve šećeraše: Nakon inicijative udruge, ukinuta doplata za važan lijek

>> Muškarci, znate li zašto ćelavite?

'Prostangladin koji je uočen kao jedna od komponenta u procesu ispadanje kose, znanstvenici će sada utvrditi u kojoj mjeri je ta komponenta bitna', tvrdi dermatologinja Ivana Nola. 'Lijek može pomoći samo onda kada su korijeni dlake održani', pojašnjava.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene