Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili psiholozi

Ženski dodir potiče muškarce na veći rizik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje vole puno trošiti, a onda to ne znaju objasniti svojim supruzima, sada mogu odahnuti. Naime, znanstvenici su dokazali da sve što treba učinit je nježno ga potapšati po leđima.

Prema rezultatima njihovih istraživanja, ženski dodir utječe na muškarce tako da su oni nakon toga voljni preuzeti financijski rizik, ali i lakše prihvatiti druge koji rizik preuzimaju. Američki i kanadski znanstvenici su zamolili grupu studenata da odigraju financijsku igru.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

Studenti su mogli 'sigurno' uložiti u obveznice za koje su znali da će dobiti fiksne kamate ili 'riskantno' investirati kupnjom dionica. Pri dolasku, neke su pozdravili stiskom ruke, neke tapšanjem po ramenu dok su nekima samo kimnuli. Muški stisak ruke ili tapšanje po ramenima nije utjecalo na povećan broj onih koji su odlučili kupiti dionice, objavljeno je Psychological Science magazinu.

No, efekt je uočen nakon ženskog dodira. Oni koji su se rukovali sa ženama dvostruko su više ulagali u dionice, dok su oni, koje su potapšale po leđima, svoja ulaganja čak utrostručili. Čak je i kratki kontakt od jedne sekunde doveo do većeg riskiranja na tržištu dionicama.

Studija sugerira kako ovaj fenomen svoje korijene vuče iz prvih mjeseci života malih beba. Kad smo mali, majke nas često dodiruju, zbog čega se stvara dojam privrženosti i sigurnosti, ali i potrebe za pustolovinom. Rezultati su pokazali da žene osim na svoje muževe, mogu blagim dodirom djelovati i na direktore i managere u bankama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene