Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aroma i još nešto

Zašto čaju dodavati limun?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najčešći je razlog bolja aroma, a novo istraživanje pokazuje da ova navika može pružiti i dodatne koristi.

Čaj sadrži antioksidanse katehine kojih najviše ima u zelenom i bijelom, manje u oolong, a najmanje u crnom čaju. Katehini iz čaja nisu stabilni u ne-kiselom okolišu kakav je npr. u crijevima, pišu Vitamini.hr. Zbog toga se tijekom probave izgubi oko 80 posto katehina, međutim, novo istraživanje pokazuje da gubitke može smanjiti začinjavanje čaja sokom od naranče, limuna, grejpa ili limete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio Državni inspektorat Sadrži pesticide: Iz trgovina se povlači popularni napitak, provjerite svoje zalihe Cijepljenje/Ilustracija Upozorenja liječnika Gripa je ove godine jača i dulja! Provjerili smo kakva je situacija s cjepivom i gdje je gripa uzela najviše maha

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene