Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od posla do kuće

Za zaposlene majke: Posebna dostava izdojenog mlijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majke najbolje znaju kako ponekad nije lako uspješno balansirati i posao i majčinstvo. Pogotovo ako žele nastaviti s dojenjem, a moraju se ili žele vratiti na posao. U Indoneziji su se dosjetili kako da majke budu zadovoljne, a djeca dobiju njihovo mlijeko.

Febby Kemala Dewi je 29-godišnjakinja koja se nakon 3 mjeseca porodiljnog odlučila vratiti na posao. Ali je ujedno željela nastaviti i dojiti svoje dijete. I tu je nastao problem. Svako bi jutro prije posla izdajala nešto manje od pola litre mlijeka, no to nije bilo dovoljno. Njezina tromjesečna kćerka dnevno je trebala 1 ili 1,5 litru majčinog mlijeka.

Pročitajte i ovo Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama Majka kupa dijete u kampu u Pojasu Gaze Užasi u Gaz Carski rezovi se rade bez anestezije, majke od šoka ne mogu dojiti: "U utrobi je mjesec dana nosila mrtvu bebu"

U razgovoru s kolegicom s posla Febby je doznala za posebnog dostavljača izdojenog mlijeka. 40-godišnji Fikri Nauval do ideje za ovim poslom došao je nakon vlastitog iskustva. Naime, i sam je odlazio do supruge na posao i uzimao njezino izdojeno mlijeko te ga nosio doma njihovoj bebi. Nakon toga posao je počeo širiti, najviše usmenom predajom. Klijentima poput Febby danas to naplaćuje oko 20-tak kuna po dostavi. Zaposlene majke tako opuštenije rade jer znaju da je njihovo dijete dobilo prirodnu i zdravu hranu.

Indonezija posljednjih godina ima različite kampanje kojima potiču majke da doje svoju djecu. I to im, sudeći po brojkama, odlično ide. Zanimljiv je podatak da je u Indoneziji u ovom trenutku, od više od 200 milijuna stanovnika,  zaposleno oko 40 milijuna žena.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene