Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenjajte navike

Mislili ste da su za doručak najzdravije pahuljice? Razmislite opet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno na 50 vrsta pahuljica je došlo do rezultata koji pokazuju da upravo ta zdrava namirnica sadrži velike količine šećera.

Britansko istraživanje je došlo do zastrašujućih otkrića. Većina ljudi koji za doručak serviraju pahuljice, kako sebi tako i svojoj djeci, zapravo unose velike količine šećera u organizam. Trgovine na policama nude šarene kutije savršenog doručka, napravljenog iz zdravog kukuruza, pšenice i zobi i to sve s dodatkom vitamina i minerala koji su neophodni za naše tijelo.

Pročitajte i ovo Pada cijena šećera - 1 Dobre vijesti U moru porasta cijena, jedan proizvod uskoro bi mogao pojeftiniti: "Cijena tone na europskom tržištu pala je s 1000 na 800 eura" Slika nije dostupna Zdraviji? Otkrijte koji se mit krije iza ovog slatkiša

>> Nikamo bez doručka!

Istraživanje provedeno na 50 vrsta žitarica pokazuje da za doručak prakticiramo više od 15% šećera što je prema Agenciji za standarde hrane veliki postotak i odgovara doručku koji se sastoji od čokoladnih keksa.

Pretilost, bolest srca, rak jetre... sve su to posljedice konzumiranja velike količine šećera koja dovodi do čak 35 milijuna smrtnih slučajeva godišnje u cijelom svijetu.

Žitarice su pokazatelj ekonomije industrije. Jeftini sastojci poput riže i kukuruza prolaze kroz jednostavni proces proizvodnje kojim nestaju brojne nutritivne vrijednosti, da bi našim nepcima doručak bio ukusan, u procesu proizvodnje glavnu ulogu igra šećer, prenosi Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene