Britansko istraživanje je došlo do zastrašujućih otkrića. Većina ljudi koji za doručak serviraju pahuljice, kako sebi tako i svojoj djeci, zapravo unose velike količine šećera u organizam. Trgovine na policama nude šarene kutije savršenog doručka, napravljenog iz zdravog kukuruza, pšenice i zobi i to sve s dodatkom vitamina i minerala koji su neophodni za naše tijelo.
Istraživanje provedeno na 50 vrsta žitarica pokazuje da za doručak prakticiramo više od 15% šećera što je prema Agenciji za standarde hrane veliki postotak i odgovara doručku koji se sastoji od čokoladnih keksa.
Pretilost, bolest srca, rak jetre... sve su to posljedice konzumiranja velike količine šećera koja dovodi do čak 35 milijuna smrtnih slučajeva godišnje u cijelom svijetu.
Žitarice su pokazatelj ekonomije industrije. Jeftini sastojci poput riže i kukuruza prolaze kroz jednostavni proces proizvodnje kojim nestaju brojne nutritivne vrijednosti, da bi našim nepcima doručak bio ukusan, u procesu proizvodnje glavnu ulogu igra šećer, prenosi Daily Mail.
-
Iz minute u minutu
Rafalei sletjeli u Hrvatsku! "Pour vaincre, il nous faut de l'audace, encore de l'audace, toujours de l'audace!"
-
povijesni prelet
VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane!
-
Na svečanom dočeku Rafalea
FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora