Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lijek je nezdrav

Istraživanje: Voltaren povećava rizik od moždanih udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija danska studija pokazala je lošu stranu dobro nam poznatog analgetika, lijeka Voltarena. Prema toj studiji, Voltaren povećava rizik od od moždanih udara.

Istraživanje je proveo tim iz sveučilišne bolnice Gentofte, a za provođenje studije i ispitivanja bilo im je potrebno punih osam godina, prenosi TopNews. Studija je u sebi sadržavala podatke od čak 2,5 milijuna Danaca, a rezultati su uistinu šokantni. Čak 86 posto ispitanika pokazivalo je povećan rizik od moždanog udara zbog korištenja Voltarena.

Pročitajte i ovo Vojni rok - 4 Zbog ruske agresije Još jedna europska država uvodi obvezni rok za žene: Bit će tek treća u svijetu koja ga ima Søren Pape Poulsen U 52. godini Preminuo vođa danskih konzervativaca: "Zadnje što je doživio bio je veliki pljesak stranačkih kolega"

>> Kratkovidnost će se liječiti kapima?

'To je star lijek i ispostavilo se kako je nezdrav. Trenutno postoje kvalitetnije alternative. Nema razloga zadržati ga na tržištu', smatra profesor David Henry, klinički farmakolog i izvršni direktor instituta za klinički vrednujuće znanosti u Torontu te profesor na sveučilištu u Newcastleu u Australiji. Čak je preporučio i zabranu tog lijeka.

Hoćete li prestati koristiti Voltaren?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene