Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studija znanstvenika

Više ugljikohidrata za manje kilograma i stresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodajte kruh: nemasna prehrana bogata ugljikohidratima pomaže u gubitku težine, te ljude čini sretnijima od onih koji se hrane s manje ugljikohidrata, ali s više mesa i mliječnih proizvoda, objavljeno je u utorak u studiji australskih znanstvenika.

U istraživanju je sudjelovalo 106 pretilih ljudi, između 24 i 64 godine, koji su godinu dana bili podvrgnuti dvama dijetnim načinima prehrane: prvim bez masnoća, ali bogatim ugljikohidratima, s kruhom, tjesteninom i rižom, i drugim s malo ugljikohidrata i više mesa i mliječnih proizvoda.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak

Ustanovljeno je da su ispitanici prosječno izgubili 13,7 kilograma svaki, ali bez značajnije razlike između skupina. Međutim, kod onih s prehranom bogatom ugljikohidratima zabilježeno je značajno manje ljutnje, agresivnosti, depresije i zbunjenosti, objavljeno je u časopisu 'Archives of Internal Medicine'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene