Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Tretmanu botoksom podvrgavaju se i 19-godišnjakinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tretman botoksom jedan je od najpopularnijih načina pomlađivanja u Americi. Ove godine njemu se podvrglo nekoliko milijuna ljudi, među njima i 19-godišnje djevojke.

Posljednjim trendovima estetskih korekcija, ljudi su otišli tako daleko da otvaraju salone u kojima se za samo 30 minuta može obaviti 'peglanje bora'.

Pročitajte i ovo Ilustracija klinike u Turskoj Otrovano 67 pacijenata zbog popularnog tretmana: Prijeti im paraliza ili čak smrt Maja Hatvalić Capurso, psihologinja ŽIVOT S FIL(T)EROM Lice bez greške kao dio osobne higijene? "Male curice jedva čekaju biti punoljetne kako bi nešto izmijenile na sebi"

Najčešći su pacijenti ženske i muške osobe na pragu srednjih i u srednjim godinama koji se trude održati mladenački izgled, ali među njima ima i osoba koje još nisu ušle u dvadesete godine. 

Poznati manhatanski dermatolog, Howard Sobel, koji je imao 19-godišnju pacijenticu rekao je da se radilo o specifičnom slučaju:

'Ta je djevojka bila foto model, a borice su se vidjele na fotografijama', rekao je dr. Sobel.

Botoks blokira rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica, a njegov učinak traje četiri mjeseca.

Botox je toksin kojem se pri komercijalnoj proizvodnji uklone štetni dijelovi toksina te se izgubi njihov štetan utjecaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene