Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Viagra spasila život nedonoščetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici bolnice u sjeveroistočnom dijelu Engleske uspjeli su uz pomoć viagre spasiti prerano rođeno dijete od sigurne smrti, pišu u petak britanski mediji.

Liječnici su pripisali viagru Lewisu Goodfellowu, nedonoščetu rođenom nakon samo 24 tjedna, kada mu je jedno plućno krilo prestalo funkcionirati i nije primao dosta kisika.

Pročitajte i ovo Snježana Krpeta Borba za dah Šokantni podaci o potrošnji kisika u bolnicama: "Nekad nam je bilo dosta 500 litara, a danas..." Slika nije dostupna Najavljene tužbe građana Nova afera u Republici Srpskoj: "Kisik za željeznice iz Hrvatske korišten je kao medicinski u bolnicama tijekom pandemije"

Lijek, koji je namijenjen muškarcima s problemima s erekcijom, omogućio je vrlo osjetljivim krvnim žilama pluća da se otvore te tako i bolju opskrbljenost kisikom za cijelo tijelo.

"To što radi sildenafil (molekula viagre) je otvaranje krvnih stanica kako bi mogli primiti dosta kisika i transportirati ga u tijelu", izjavio je za BBC Alan Fenton, savjetnik za neonatologiju u Royal Victoria Infirmary u Newcastle-upon-Tyne gdje je operacija izvedena.

Beba koja je imala jedva 780 grama pri rođenju u kolovozu prošle godine sada je vrlo dobro i prošli su je tjedan liječnici pustili kući.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene