Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko otkriće liječnika

Otkriven dosad nepoznat dio ljudskog tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijski kirurzi su tijekom svog rada pronašli još jedan dio tijela koji bi mogao donijeti velike promjene u liječenju, javljaju svjetski mediji.

Belgijski kirurzi iz bolnice u Luevenu objavili u kako su tijekom svog rada pronašli još jedan, do sad nepoznat, ligament u ljudskom koljenu. Ovo otkriće objavljeno je u časopisu The Journal of Anatomy, a stručnjacima bi trebalo uvelike pomoći u shvaćanju principa po kojima funkcioniraju koljena.

Pročitajte i ovo Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu Kokain, ilustracija Obavještena i hrvatska policija U velikoj zapljeni kokaina u Belgiji uhićen i Zagrepčanin: Diplomirani ekonomist uhvaćen s 2,7 tona droge

Kako bi što prije otkrili sve o novootrkivenom ligamentu, kirurzi Steven Claes i Johann Belleman okupili su oko sebe ekipu stručnjaka i za testiranje uzeli 41 koljeno te počeli sa seciranjem.

>> REVOLUCIONARNA metoda povećat će broj presađivanja koštane srži!

Dr. Claes već dugo sumnja u postojanje još jednog gradivnog dijela koljena, a sada je konačno uspio otkriti i o čemu se radi.

Daljnim testiranjima utvrdit će se koja je točno funkcija ovog 'novog' ligamenta, što će zasigurno pomoći pri liječenju bolesti i ozljeda ovog vrlo krhkog dijela ljudskog tijela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene