Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen nedopušten sastojak

Muškarci oprez: Ove su kapsule povučene s tržišta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S tržišta se povlače Epimen kapsule protiv impotencije jer je u njima utvrđena prisutnost sildenafila, kojega u dodacima prehrani ne bi smjelo biti.

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu na svojim je web stranicama danas izvijestilo potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda Epimen kapsule - dodatak prehrani, oznake roka valjanosti 15. travnja 2014.

Pročitajte i ovo Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka Ilustracija nepoštene trgovačke prakse? AZTN pokrenuo upravni postupak protiv poznatog trgovačkog lanca

Putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) zaprimljena je obavijest Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja o nalazu sildenafila u Epimen kapsulama oznake roka valjanosti 15.04.2014. Prisutnost sildenafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodatak prehrani, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

>> Oprez! S hrvatskog se tržišta hitno povlače viagre!

Napominju kako klinička ispitivanja korištenja sildenafila pokazuju da se najčešće nuspojave očituju najčešće kao glavobolja, crvenilo, dispepsija, nosna kongestija, fotofobija te oslabljen i zamagljen vid.

U obavijesti se navodi kako se kod muškaraca, koji su najčešće izloženi djelovanju ove djelatne tvari te spadaju u rizičnu skupinu, posebno ističe oprez u slučaju teških oštećenja jetre (smanjena funkcija jetre), oštećenja funkcije bubrega zbog hipotenzije (niski krvni tlak), moždanih ili srčanih udara, nasljedne degenerativne bolesti mrežnice (uključujući i genetske poremećaje mrežnice).

Uzimajući u obzir moguće štetne utjecaje na zdravlje kao i činjenicu da proizvod sadrži tvar koja nije dozvoljena kao dodatak prehrani, proizvod predstavlja rizik za zdravlje potrošača, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

U obavijesti o povlačenju navode podatke o proizvodu - Epimen kapsule - dodatak prehrani, pakiranje dvije kapsule po 450 mg, oznake roka valjanosti 15.04.2014., proizvođač Epimen Zagreb i distributer Medika Zagreb. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene