Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trikovi za manje kalorija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete npr. udaljiti primamljivu hranu. U jednom istraživanju ispitanici su pojeli upola manje kad im se primamljivi slatkiš odmaknuo za 2 m. Tijekom prelaženja ove udaljenosti preispitali su svoj osjećaj gladi.

U jednoj drugoj studiji, 150 zaljubljenika u video igrice je pozvano na ocjenjivanje novog čipsa. Pritom je svaki sedmi ili četrnaesti hrskavi krumpirić bio obojan u crveno. 

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

Rezultat? Oni kojima su servirane posude s neobojanim čipsom pojeli su 23 komada, oni čiji je svaki četrnaesti čips bio crven pojeli su 15 komada, a oni čiji je svaki sedmi bio obojan 10.

Bilo koja okolnost koja nas prekida u jedenju rezultira manjim unosom hrane.

Važna je i veličina porcije ili pakiranja. Npr. studenti koji su dobili jednu vrećicu s 200 čokoladnih bombona tijekom jednog sata su pojeli 73 bombona, dok su oni kojima je podijeljeno 10 manjih vrećica s 20 bombona tijekom istog vremena pojeli samo 42 bombona. Razlika je 31 bombon tj. 112 kcal. Sasvim dovoljno da se dugoročno spriječi gojaznost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene