Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uravnotežite navike

Sve što je prebrzo skraćuje život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko brzo jedete? Pijete? dišete? Hodate? Kako uravnotežiti svakodnevne navike i time produljiti životni vijek?!

Istraživači su istaknuli neke životne navike na koje bi trebali pripaziti jer uvelike utječu na naše zdravstevno stanje, pa čak i uzrokuju preranu smrt.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara

Brzina kojom jedemo utječe na naš organizam na razne načine koji ukoliko jedemo prebrzo mogu biti itekako štetni te prvenstveno uzrokuju pretilost. Potrebno je 20 minuta od kada krenemo s objedom da do našeg mozga stignu signali sitosti koji nam šalju poruku da prestanemo jesti. Ako prebro jedete tu ćete poruku primiti puno kasnije što nikako nije dobro za vaš organizam.

Disanje je također potrebno prilagoditi te pripaziti da ne udišemo više od 20 puta u minuti jer to može rezultirati bolovima u leđima i vratu, emocionalnim stresom, pa čak i operacijom. Brzina kojom unosimo tekućinu u sebe, pogotovo alkohol također može biti vrlo štetna za nas i uzrokovati disbalans tekućina u cijelom organizmu.

Još jedna stvar na koju upozoravaju stručnjaci je: brzina kojom hodamo. No, nju slobodno ubrzajte kako bi poboljšali svoje zdravstveno stanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene