Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjeren intezitet

Što je umjerena tjelesna aktivnosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se pedometar upotrebljava za mjerenje tjelesne aktivnosti brojenjem koraka kojeg osoba napravi, on ne može mjeriti intenzitet tjelovježbe.

Kako bi utvrdili koliko je koraka u minuti potrebno napraviti da bi se moglo govoriti o umjerenoj tjelovježbi znanstvenici su promatrali potrošnju kisika u 58 žena i 39 muškaraca pri hodanju različitog intenziteta, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Vježbanje, ilustracija - 2 Što smo pojeli, moramo potrošiti Vrijeme je za dobre novogodišnje odluke: "Zatvorene teretane nisu izgovor. Nemate opremu? Nemam ni ja" Demonstriranje vježbe - 2 Aktivni i u vlastitom domu Zbog koronavirusa manje izlazite iz kuće? Stručnjaci poručuju – u nekoliko kvadrata možete napraviti super stvari za svoj imunitet

Rezultati su pokazali da se u muškaraca 92 do 102 koraka u minuti može smatrati umjerenom tjelovježbom, dok se kod žena taj raspon kreće između 91 i 115 koraka. Budući da se preporuča minimalno 10 minuta umjerene tjelovježbe dnevno to znači da bi se u tom vremenu trebalo napraviti 1 000 koraka, ističu autori studije.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene