Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žene podijeljene u pet skupina

Stav o hrani ključan za liniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studija u kojoj je sudjelovalo 200 obrazovanih žena prosječne dobi 46 godina podijelila je ispitanice u 5 skupina na temelju njihovog stava prema hrani.

Uspoređivanjem obujma struka i udjela masnog tkiva među skupinama znanstvenici su došli do zanimljivih rezultata. Naime, pokazalo se da skupina žena koje su okarakterizirane kao 'opsjednute pravilnom prehranom' i 'kreativne kuharice' (fokusirane na prehranu obitelji) imaju najmanje problema sa suvišnim kilogramima.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

S druge strane, žene koje su pripale skupininama 'impulzivne prehrane' te 'vječito na dijeti zbog grižnje savjesti' u pravilu vode bitku sa suvišnim kilogramima. Središnju poziciju po obujmu struka i udjelu masnog tkiva pripao je skupini 'zaposlenih' ispitanica koje zbog obaveza ne vode previše brige o prehrani. Na temelju rezultata autori studije zaključuju da stav prema hrani i prehrani uvelike utječe na rizik od debljine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene