Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stanični "otisak prsta" za identifikaciju bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživači s University of Texas su razvili novu metodu identifikacije virusa i bakterija koji uzrokuju neke uobičajene zarazne bolesti.

U nekim slučajevima otkrivanje virusa ili bakterija koji uzrokuju bolesti može biti otežano zbog toga što nisu prisutni u krvi ili lako dostupnim dijelovima organizma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost U susjedstvu se pojavile opasne mušice: "Šire opake bolesti, a sve počinje plikovima" Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme"

Stoga su američki znanstvenici razvili novi pristup utemeljen na analizi tragova koje infekcije ostavljaju na stanicama uključenima u reakciju imunološkog sustava.

Takvi tragovi mogu biti upotrijebljeni za stvaranje profila koji dovodi do identifikacije uzročnika bolesti, pišu istraživači u stručnom časopisu Blood.

U testiranju provedenom na 29 djece zaražene virusom gripe, stafilokokom, streptokokom ili bakterijom escherichie coli je uz pomoć nove metode uzročnika infekcije bilo moguće identificirati u 85 do 95% slučajeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene