Žene kod kojih je uočena povišena razina genisteina, spoja prisutnog u soji, su imale znatno manji rizik da će oboljeti odkarcinoma dojke, objavio je Journal of Clinical Oncology.
Kod žena kod kojih je uočena najviša razina genisteina je zabilježena za trećinu manja opasnost od razvoja ovog oblika karcinoma.
U 10-godišnjem istraživanju je sudjelovalo oko 25000 žena u dobi od 40 do 69 godina.
Istraživači upozoravaju kako preveliki unos genisteina i drugih spojeva iz skupine izoflavona putem suplemenata može povećati rizik za karcinom dojke.
Jedno nedavno istraživanje je pokazalo da konzumacija soje može smanjiti i izglede za razvoj bolesti srca.
Najčitanije
-
Iz minute u minutu
Grbin otkrio što će biti s Milanovićem: "Donijeli smo dvije odluke" - stigao odgovor Plenkovića
-
Liste za EU izbore
Raskol u Mostu: Stranku napustili Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić?
-
POSTIZBORNA KOMBINATORIKA
Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje