144950
144950
144950
144950
144950

Soda bikarbona liječi rak?

  • , 21.10.2010., 13:24
  • Autor:
  • komentara

Kontroverzni talijanski onkolog Tullio Simoncini, kojeg je ekipa Provjerenog posjetila u njegovom rimskom uredu, tvrdi kako je otkrio lijek protiv raka.

 
 
 
 

Radi se o sodi bikarboni čija cijena je u prosjeku 30 kuna po bočici. Upravo to što je lijek jeftin jedan je od glavnih razloga što ga medicinska struka ignorira, tvrdi osporavani liječnik.

Koliko farmaceutska industrija zaista zarađuje na lijekovima protiv karcinoma, kako liječi talijanski liječnik i što je zapravo kemoterapija? Čak 35 osoba na dan u Hrvatskoj umire od raka. Opaka bolest ne bira ni spol niti dob.

U magazinu Provjereno donosimo dijelove potresnog dokumentarca, video dnevnik 24-godišnjaka koji se bori s malignim tumorom. Njegov prijatelj Vladimir Gojun zabilježio je najintimnije trenutke borbe s tom zloćudnom bolešću.

Svoju ispovijest o životu s dijagnozom tumora podijelili su s novinarima i Bosiljka Livaja i Đuro Gašparić, iza kojih je već 30 kemoterapija. Ispadanje kose i nuspojave kemoterapije koja svojim djelovanjem ne ubija samo tumor, već i zdrave stanice organizma, neke su od popratnih simptoma teške bolesti kojoj formalna medicina još uvijek nije doskočila.

Magazin Provjereno pogledajte večeras u 21:40 na programu Nove TV.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se