Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rješavanje problema u obitelji pomaže u liječenju depresije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obiteljska terapija u liječenju teške depresije mogla bi biti djelotvornija od povećanja doze lijekova kod pacijenata kojima se bolest tijekom dugotrajnog liječenja vraća.

Rezultati nove studije pokazuju koliko svakodnevni život i obiteljska ravnoteža imaju važan utjecaj na pacijente koji se liječe od novih napada depresije, ističu Giovanni A. Fava i njegove kolege sa sveučilišta u Bolonji.

Pročitajte i ovo Valentino Čolak - 4 Ispriječila se birokracija Herojski čin petorice mještana otkrio potresnu Valentinovu priču: "Očuh me izvadi iz kolica, uzme u naručje i nosi... Bude mi teško" Slika nije dostupna Borut Pahor 'Sve manje vremena za rješavanje problema s Hrvatskom'

"Ako netko uzima antidepresive a okružen je velikim stresom, osobito u obitelji, treba mu obiteljska terapija, a ne više lijekova", rekao je Fava.

Nove epizode depresije često mogu biti povezane s određenim događajem u životu, poput odlaska u mirovinu ili promjena u obitelji, objašnjavaju znanstvenici u Časopisu za kliničku psihijatriju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene