Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američka studija

PTSP povećava rizik za bolesti srca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterani ratova u Iraku i Afganistanu kojima je dijagnosticiran PTSP imaju veći rizik obolijevanja od bolesti srca, objavio je Journal of the American Medical Association.

Istraživači iz Veterans Affairs Medical Centera u San Franciscu dodaju kako je PTSP povezan i s dvostruko većim izgledima za pušenje, poznatim faktorom rizika za kardiovaskularne bolesti, prenosi PLIVAzdravlje. U njihovoj studiji je sudjelovalo više od 300.000 američkih vojnika koji su bili liječeni između 2001. i 2008. godine.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Uoči svjetskog dana srca stručnjaci upozoravaju da se većina bolesti srca i krvnih žila može spriječiti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uoči dana srca Čudesni mišić bez kojeg nema života: U nekoliko koraka doznajte u kakvom je stanju vaše srce

88% ispitanika su bili muškarci, a prosječna dob je iznosila 31 godinu. PTSP je bio prisutan kod gotovo četvrtine sudionika istraživanja, a polovica ispitanika s PTSP-om je patila od depresije, četvrtina ih je bila pogođena anksioznošću, a 20% je pretjerano konzumiralo alkohol.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene