Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Proteini krumpira i krvni tlak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema novoj studiji, proteini izolirani iz krumpira su biološki aktivni te, osim što pružaju antioksidativna svojstva, mogu i smanjiti krvni tlak.

Znanstvenici smatraju da su za pozitivno djelovanje izolata krumpirovih proteina zaslužne aminokiseline koje on sadrži, ali ne isključuju i mogućnost djelovanja nekih drugih nepoznatih sastojaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao vježbanje Čokolada snižava tlak Slika nije dostupna Istraživanje pokazalo Roditeljstvo snižava krvni tlaK

Visoki krvni tlak je rizični čimbenik za kardiovaskularne bolesti, vodećeg uzroka smrti u Europi, zbog čega bi ovi rezultati mogli biti od velike koristi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene