Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedovoljna transparentnost

'Proglašenje pandemije H1N1 bilo je iracionalno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlamentarna skupština Vijeća Europe zatražila je u rezoluciji temeljitu istragu o 'nedovoljnoj transparentnosti' Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) kad je riječ o gripi H1N1.

'Istraga mora biti temeljita' opetovao je Britanac Paul Flynn, autor izvješća o kojemu je Parlamentarna skupština Vijeća Europe raspravljala u Strasbourgu.

Pročitajte i ovo Ilustracija čelnik WHO-a Upozorenje s najviše razine: "Pripremite se za pandemiju goru od COVID-a" Ilustracija Kraj restrikcija Vlada objavila kraj epidemije: Pogledajte do kada morate izvaditi dokumente da vas ne kazne

Proglašenje pandemije bilo je 'iracionalno', ali je 'farmaceutska industrija njime namaknula milijarde', rekao je izvjestitelj iz redova socijalista u Parlamentarnoj skupštini koja već drugi put o tome raspravlja u nepunih šest mjeseci.

Gripa H1N1 dokazano je uzrokovala smrt 18.156 osoba otkako je 11. lipnja 1999. proglašena opasnost od pandemije, što je znatno manje nego u slučaju sezonske gripe, priznao je WHO sredinom lipnja.

>> Od pandemije gripe H1N1 više od 12.220 mrtvih 2009.

'Nedovoljna transparentnost' smanjila je povjerenje građana, 'što bi moglo biti kobno u slučaju nove pandemije koja bi bila opasnija od gripe H1N1', upozorava Parlamentarna skupština Vijeća Europe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene