Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izaziva alergije?

Prijete zabranom najpopularnijeg parfema!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski regulatori prijete zabranom jednog od glavnih sastojaka parfema Chanel No. 5 čije je zaštitno lice od nedavno glumac Brad Pitt.

Sastojak iz mahovine koji se koristi da bi se dobio drvenasti miris u parfemu mogao bi izazvati alergijske reakcije, smatra to znanstveni odbor za sigurnost potrošača Europske Komisije, piše The Telegraph.

Pročitajte i ovo Ilustracija logično? Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi Ilustracija Vječne kemikalije U krvi istaknutih europskih dužnosnika pronađene otrovne tvari: Povezuju se s rakom i neplodnošću

Kao rezultat tog izvještaja, taj bi sastojak mogao biti zabranjen od siječnja 2014. godine. Upravo se taj sastojak nalazi i u mnogim drugim popularnim parfemima kao što je Miss Dior i Angel Thierry Mugler.

>> Za ovaj angažman dobit će 7 milijuna dolara

Parfem Chanel No. 5 prodaje se već devedeset godina i prema riječima Sylvie Jourdet, počasne predsjednice francuskog društva za parfeme, 'nikada nije nikome naškodio'.

'Ako se tako nastavi, bit će to kraj za ovaj parfem. Što se više koriste prirodni sastojci, veći je rizik od pojave alergija. Limun, jasmin, bergamot svi oni mogu izazvati alergije', kaže Jourdet.

EU će proširiti listu potencijalno nesigurnih materijala koji se koriste u parfemima. Uskoro će se na njoj nalaziti stotinu novih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene