Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački parlamentarac predložio

Pretili bi više trebali izdvajati za zdravstveno osiguranje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzervativni član njemačkog parlamenta Marco Wanderwitz zatražio je da pretili ljudi izdvajaju više novca za zdravstveno osiguranje, tvrdeći da njihov nezdravi način života previše opterećuje bolnice.

Wanderwitz, član Kršćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, izjavio je kako nije pravedno da oni koji vode zdraviji život plaćaju za one zbog čije su debljine porasli troškovi zdravstvene njege.

Pročitajte i ovo Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli" Pojačajte oprez u prometu! Pokrovitelj Osiguraj.me Pojačajte oprez u prometu: Najviše nesreća događa se na suhim kolnicima, i to u vrijeme putovanja s posla

'Legitimno je pitanje da li goleme troškove uzrokovane pretjeranom konzumacijom hrane i dalje trebaju plaćati svi drugi', rekao je Wanderwitz, govoreći o oko devet milijuna pretilih Nijemaca, koliko ih ima po procjenama. 'Smatram da bi bilo razborito da oni koji svjesno vode nezdrav život za to i financijski odgovaraju', dodao je. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene