Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

56 grama na dan

Orasi za cirkulaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
56 grama rama oraha dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja u dijabetičkoj populaciji, tvrdi nova studija sa Yale-a.

Prošlim istraživanjima potvrđenim pozitivnim učincima badema, makadamije i pistacija, sada su se pridružili i orasi. oraha dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja u dijabetičkoj populaciji, tvrdi nova studija sa Yale-a. Prošlim istraživanjima potvrđenim pozitivnim učincima badema, makadamije i pistacija, sada su se pridružili i orasi, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Nakon 8-tjednog ispitivanja, izmjereni protok krvi u ispitanika sa dijabetesom tip 2 koji su svakodnevno konzumirali 56 grama oraha (uz svoju regularnu prehranu), bio je za 2.2 posto bolji nego u kontrolnoj skupini. Osim poboljšanog protoka krvi, uočeni su i drugi pozitivni učinci poput smanjene razine šećera i ukupnog kolesterola u krvi.  Utječući na čimbenike koji su rizični za nastanak ateroskleroze i oštećenja krvnih žila, te potičući vazodilataciju (širenje krvnih žila), orasi igraju važnu ulogu u zaštiti dijabetičara, što je iznimno važno s obzirom na ogroman broj oboljelih diljem svijeta (više od 20 milijuna u Europi, 24 milijuna u SAD-u).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene