Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljetovanje može biti opasno! Kako?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljenčarenje na plaži može biti itekako opasno, a samo trenutak neopreza može vam zagorčati život. U želji za morem i odmorom lako se zaboravlja na sve agresivnije sunce, brojne insekte, a visoke ljetne temperature pogoduju salmoneli i sličnim bakterijama.

Preplanuli ten pod svaku cijenu, bez sumnje je moto mnogih koji se sunčaju. No, izležavanje na plaži baš u vrijeme najveće vrućine i nije najbolja ideja. 

Pročitajte i ovo Vrućine, ljeto i more - 1 Pijte vodu i čuvajte se Stigle ljetne vrućine, no mnogi osvježenje nisu mogli pronaći: "Gori na sve strane, s poda, od gore, još maske i rukavice, ne znam koliko ćemo izdržati" Slika nije dostupna Temperatura sve viša, sunce sve jače Ljeto i vrućine se vraćaju za vikend, ovaj put će se i poprilično dugo zadržati

Tko se već pregrijao na suncu, nikako ne bi smio naglo u more. Razlika u temperaturi tijela i mora prevelika je, pa riskira glavobolju, vrtoglavicu čak i srčani udar. Ni sunčanje u mokrom kupaćem kostimu nije najpametnije. 

'Ne ići u more sat nakon obroka, ne ulaziti naglo u vodu, ne ići vruć već postepeno, ne skočiti naglo', upozorila je dr. Ileana Lučić.

Na visoke temperature nije imuna ni hrana. Salmonela obožava lako kvarljive namirnice kao što su jaja, sladoled, piletina i mliječni proizvodi. 

Raznorazni kukci i slične ljetne napasti bezbrižnim turistima mogu zadati dosta glavobolje.

Uz previše sunca i premalo opreza lako je pokvariti godišnji odmor, koji većina turista nestrpljivo čeka cijelu godinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene