Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduža lista

Namirnice koje mogu biti 'okidači' za glavobolju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavobolju može prouzrokovati mnogo toga, od nedostatka sna do promjene vremena. No, jeste li znali da ponekad i određena hrana može prouzrokavti glavobolju?

Od čestih glavobolja pati jako velik broj ljudi. Ona može biti simptom različitih bolesti, a može se pojaviti iz različitih razloga. Prema procjenama stručnjaka, 10-15 posto populacije pati od čestih migrena. Najčešće su to žene, čak 40 posto, piše The Wall Street Journal.

>> Novi podtip glavobolje - 'avionska glavobolja'

Stručnjaci su pronašli dokaz da namirnice poput oraha, graha i sira mogu biti uzrok teških glavobolja za neke ljude. Razlog tomu je tiramin- derivat aminokiseline tirozin. Naime, nakon nekoga vremena, tirozin se u nekim namirnicama poput mesa, sira ili jaja pretvore u tiramin. Interval u kojem, zbog hrane, može doći do glavobolje je 48 sati.

Poprilično je dug popis namirnica koje mogu izazvati glavobolju, a neke od njih su sirevi, krastavci,brazilski orah, avokado i banane. Ipak, hrana koja u danu kada je osoba malo spavala izazove jaku glavobolju ne mora nužno utjecati na nastanak nekog drugog dana.

Pročitajte i ovo S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni PR oglas OKUSI SVIJETA

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene